Buffalo maakt al weken grootse indruk in play-off 1: "Nu zie ik hem echt spelen zoals ik hem ook in de jeugd van Club Brugge bezig gezien heb"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Buffalo maakt al weken grootse indruk in play-off 1: "Nu zie ik hem echt spelen zoals ik hem ook in de jeugd van Club Brugge bezig gezien heb"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een povere 1 op 12 heeft de furieuze start van AA Gent in play-off 1 volledig uitgewist, maar die recente dip ligt alvast niet aan Birger Verstraete. De 24-jarige middenvelder presteert al wéken op hoog niveau en wordt in de Ghelamco Arena dan ook hard geapprecieerd door de fans.

Dat de kleine en guitige West-Vlaming zich zo weet te manifesteren, is alvast geen verrassing voor Rudi Verkempinck. Hij was destijds assistent bij Club Brugge toen de piepjonge kuitenbijter Verstraete bij blauw-zwart voor het eerst zijn jeugdige neus aan het venster stak. 

"In mijn eerste maand bij Club speelde Birger op een toernooi in Oostduinkerke al op de nummer zes, dus op de positie die hij nu ook bekleedt bij AA Gent", herinnert Verkempinck zich nog goed. "Hij was toen al heel nadrukkelijk aanwezig: klein, maar vinnig en met de kwaliteiten die hij nu etaleert."

Goeie voeten

En die bleven niet onopgemerkt: "Onder Christoph Daum trainde hij al een paar keer mee met de A-kern, samen met Engels en Mechele. Brandon was iets meer een laatbloeier, die andere twee kwamen iets rapper aan de oppervlakte. Birger zat toen nog aan de topsportschool van het KTA, maar je zag toen al zijn intrinsiek talent. Je zag ook al heel vroeg dat hij goeie voeten had voor een nummer zes."

Toch heeft een tijd geduurd alvorens krijgertje Verstraete zich helemaal kon doorzetten: "Nu zie ik hem echt spelen zoals ik hem ook in de jeugd bezig gezien heb. Maar we moeten inderdaad wel eerlijk zeggen dat het een tijdje geduurd heeft alvorens hij een plaats als titularis kon afdwingen. Je hebt jongens die vroeg matuur zijn en gasten die laat matuur worden. Birger zijn weg verliep via Moeskroen en Kortrijk. Hij had tijd nodig", aldus de voormalige T2 van Club bij Voetbalkrant.  

Lichtgewichten

"Laat ons zeggen dat Birger zich nu manifesteert zoals hij dat destijds bij zijn leeftijdsgenoten deed op 18 jaar. Vergelijk het gerust met Brecht Dejaegere en Razvan Marin. Dat zijn lichtgewichten en allemaal spelers voor de 6 en 8, je moet die jongens een beetje tijd gunnen om zich te ontwikkelen. Op 18 jaar gaat dat nog niet. Als je gaat vergelijken met pakweg een Anthony Limbombe, die was veel krachtiger en explosiever op die leeftijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties