Weinig mensen die snappen wat Ganvoula bij Anderlecht doet, maar: "Ik ken de reden waarom hij in het Astridpark is beland"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Weinig mensen die snappen wat Ganvoula bij Anderlecht doet, maar: "Ik ken de reden waarom hij in het Astridpark is beland"
Foto: © photonews

Door de onbeschikbaarheid van Teodorczyk rust alle gewicht van de paars-witte aanval tijdelijk op de brede schouders van Silvère Ganvoula. De Congolese spits krijgt echter flink wat kritiek, hij zou immers bijlange niet goed genoeg zijn voor een topclub als Anderlecht.

Veel analisten, waarnemers en fans snappen niet dat de 21-jarige aanvaller in het Astridpark is beland, maar Jacky Mathijssen - die met hem samenwerkte bij Westerlo - kan een tipje van die bizarre sluier oplichten. "Ik ken de reden waarom hij in het Astridpark is beland, maar denk niet dat het nodig is om dat hier te vertellen", klonk het gisteren in Studio Live

Opportuniteit

"Ik vond dat een transfer die nodig was, op dat moment had Westerlo écht wel geld nodig om het seizoen af te maken." Maar heeft hij wel genoeg kwaliteit voor Anderlecht? "Op dat moment hebben zij gedacht dat het een goeie back-up kon zijn. Bleek dat niet het geval kon men hem uitlenen aan een andere club en dat scenario is ook gebeurd. Op dat moment leek dat een opportuniteit, zowel voor Westerlo als Anderlecht."

Maar veel mensen lijken zelfs te twijfelen over de waarde van Ganvoula als back-up: "Hij kan dat zijn in bepaalde omstandigheden, maar ik denk niet dat hij die omstandigheden kan vinden bij een topclub. Ik denk dat het niveau net te hoog is.  Het is ook een speler die enorm veel aandacht vraagt en een trainer nodig heeft die zich echt over hem ontfermt. Hij  moet geholpen worden in bepaalde dingen die zelfs buiten het veld liggen. Er is naast de voetballer Ganvoula ook een mens Ganvoula  en daar moet je aandacht aan schenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties