Vanderhaeghe wordt moedeloos van de VAR: "Ze mogen doen wat ze willen, het verschil is té groot"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 33 reacties
Vanderhaeghe wordt moedeloos van de VAR: "Ze mogen doen wat ze willen, het verschil is té groot"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe had eigenlijk niet veel zin om nog te reageren op de commotie ronde VAR in Gent-Standard. De coach van AA Gent wil vooruit, maar trop is te veel.

"Na Standard moeten we geen grote twijfels hebben, we speelden op zich een goeie partij, maar er waren externe zaken die meer aandacht kregen dan het voetbal. We hadden voldoende kansen om meer dan één doelpunt te scoren."

Maar er werden stokken in de Gentse wielen gestoken. "Janga kon alleen naar de keeper, maar werd onterecht afgevlagd. Ik wil het eigenlijk niet meer over refs of systemen hebben, maar het was te flagrant en uiteraard krijg je er veel vragen over."

Yves Marchand moest zijn confituur niet afgenomen worden

We polsten naar zijn reactie over de schorsing die videoref Yves Marchand opliep. "Voor mij maakt dat niet uit. Die mens moest zijn confituur niet afgenomen worden", aldus Vanderhaeghe. "Toen het gebeurde (bij het doelpunt van Janga, nvdr.) zat ik al neer en ben ik gelaten blijven zitten. Mijn assistenten waren aan het discussiëren, maar ik niet."

Je zou er voor minder moedeloos van worden. "Het was volledig fout, er was geen clear error. Toen luisterden ze plots wel naar hulptrainers en de vierde ref, en op andere momenten zijn ze doofstom. Het verschil is te groot (zucht). De scheids was ook niet in vorm, iemand had die fout op Gigot moeten zien. De scheids, de vierde man of de lijnrechter. Acht, ze mogen doen wat ze willen, ik probeer normaal te winnen morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties