Beerschot Wilrijk komt met statement na commotie: "Iedereen die zich er niet aan houdt, wordt bestraft met stadionverbod"

Beerschot Wilrijk komt met statement na commotie: "Iedereen die zich er niet aan houdt, wordt bestraft met stadionverbod"
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk heeft heel wat over zich heen gekregen omwille van het lied dat door de supporters gezongen wordt: "Al wie niet springt, dat is een jood". Samen met de supportersclubs en supportersverenigingen komen ze nu met een gezamelijke boodschap naar buiten.

De Pro League dreigde ermee om de club te bestraffen met boetes, wedstrijden zonder publiek of zelfs puntenverlies. "KFCO Beerschot Wilrijk keurt elke vorm van discriminatie en racisme af en ondersteunt het actieplan dat de Pro League daarvoor heeft opgesteld. De club is fier is op de sociale integratie via de meer dan 700 jeugdspelers", klinkt het.

Stadionverboden

"Club en supporters kunnen verzekeren dat het betreffende lied niets te maken heeft met enige vorm van discriminatie of rassenhaat. De benaming ‘Joden’ heeft enkel te maken met een geuzennaam die doorheen de rijke voetbalgeschiedenis aan onze buren uit Deurne Noord werd gegeven en trouwens ook door hen wordt gebruikt. KFCO Beerschot Wilrijk en de supporters vinden het spijtig dat dit door bepaalde mensen anders wordt geïnterpreteerd. Nogmaals, het heeft niets met racisme te maken."

"We vragen uitdrukkelijk aan de supporters om rekening te houden met de ontstane commotie en geen spandoeken te hangen noch liederen aan te heffen die misbegrepen zouden kunnen worden door derden. De club en de supportersclubs roepen op om elke verwijzing naar de bewuste geuzennaam te bannen uit de voetbalstadions. Omdat de liederen door sommigen als kwetsend worden ervaren, hebben supportersclubs en bestuur een duidelijke overeenkomst gemaakt dat iedereen die zich niet houdt aan deze afspraak door de club zal gesanctioneerd worden met een stadionverbod."

Uitnodiging naar Joodse organisaties

"Zoals de voetbalbond oplegt, zal KFCO Beerschot Wilrijk elke vorm van racisme, rassenhaat en discriminatie veroordelen en sanctioneren. Club en fans vragen tegelijkertijd ook begrip voor liederen waarbij er geen enkel intentioneel element naar enige vorm van rassenhaat is, integendeel."

"KFCO Beerschot Wilrijk zal eerstdaags een uitnodiging sturen naar de joodse organisaties om een en ander uit te klaren. Om aan iedereen zekerheid te geven dat de club het Joodse leed tijdens de Wereldoorlog uitdrukkelijk erkent, zal er tevens door een delegatie van de club een bezoek worden gebracht aan de Dossin kazerne."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties