FIFA geeft uiteenzetting over gebruik VAR: "We willen maar één interventie per drie-vier wedstrijden"

FIFA geeft uiteenzetting over gebruik VAR: "We willen maar één interventie per drie-vier wedstrijden"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Directeur Arbitrage van de FIFA, Massimo Busacca, is dinsdagnamiddag een hele uiteenzetting komen geven over de videoref en het gebruik daarvan op het WK. Eén zaak wil hij wel duidelijk maken: het menselijk aspect blijft belangrijker dan de technologie.

Busacca hield een stevig pleidooi voor het gebruik van de VAR. "Als je 30 centimeter buitenspel gaat bij 0-0 en je scoort hieruit... Waarom zou je dat in 2018 nog moeten accepteren? We kunnen profiteren van de technologie die er is", aldus Busacca.

"Waarom wachten op een clear error in de finale of de halve finale van het WK? Het is nu het moment om te anticiperen. Dit de technologie van de toekomst. In een paar seconden weet iedereen thuis of er een fout is gebeurd, behalve de scheidsrechter op het veld..."

Het is niet de bedoeling om de scheidsrechter te vervangen door een machine

Maar het is niet de bedoeling om afhankelijk te worden van de technologie. "De VAR zal de scheidsrechter niet vervangen. Want wat is een clear error? Wat bij een duw in het strafschopgebied? Voor mij kan dat duidelijk zijn, voor mijn vriend niet."

"Daarom hebben we voetbalintelligentie nodig. Iemand die kan beoordelen wat duwen is en of het fout was. Een machine kan je dat niet vertellen. Het menselijke blijft het belangrijkste. We willen maar één interventie per drie-vier wedstrijden, dan zijn we goed bezig. We willen geen drie fouten zien in één match. Dan ben je niet goed bezig."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties