Vandenbempt weet waarom het windstil is in Luik over de situatie Sa Pinto-MPH

Vandenbempt weet waarom het windstil is in Luik over de situatie Sa Pinto-MPH
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

De discussie over Ricardo Sa Pinto en Michel Preud'homme gaat nog een tijdje aanslepen. Binnen voetbalmiddens is het echter al lang een publiek geheim dat er niet veel meer zal veranderen aan de beslissing in de bestuurskamers. Peter Vandenbempt legt uit waarom.

Vandenbempt weet ook dat de beslissing finaal is. "Als voorzitter Bruno Venanzi van plan was om door te gaan met Sa Pinto, dan had hij dat 4 of 5 weken geleden wel duidelijk gemaakt", zegt hij bij Sporza. "De club is nu niet gebaat bij die onzekerheid. Waarom Venanzi dan geen duidelijkheid schept? Omdat hij met Preud'homme in zee wil, dat lijkt me logisch."

"Toen het niet goed ging bij Standard, heeft Venanzi contact gezocht met Preud'homme. Als hij Sa Pinto op dat moment had vervangen, had niemand dat abnormaal gevonden. Maar nu doet Standard het uitstekend in Play-off I."

Sa Pinto heeft met zijn gedrag de eerste maanden zijn eigen graf gedolven. "Sa Pinto blijft ook zo sereen omdat ze altijd winnen. Maar Venanzi weet goed genoeg: als Standard in september drie keer verliest, begint het circus opnieuw. De voorzitter heeft geoordeeld dat de club maandenlang te veel schade heeft geleden door wat er allemaal gebeurd is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties