Voorzitter Ivan De Witte legt uit waarom Thijs ontslagen werd: "Er was wel degelijk een probleem"

Voorzitter Ivan De Witte legt uit waarom Thijs ontslagen werd: "Er was wel degelijk een probleem"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bernd Thijs werd tot ieders verrassing vandaag ontslagen door AA Gent. Een beslissing die enorm veel wenkbrauwen deed fronsen, want was Thijs niet al jarenlang een trouwe soldaat? Voorzitter Ivan De Witte beweert nu van niet.

De Witte zegt niet over één nacht ijs gegaan te zijn. "We zijn de voorbije dagen een grondig onderzoek gestart naar de oorzaken van de 1 op 15", vertelt hij aan Sporza. "We hebben met de spelers gesproken en ook onderzocht of we niets moesten wijzigen aan de staf."

En dat onderzoek leidde dus blijkbaar naar Thijs. "Uiteindelijk zijn we tot de bevinding gekomen dat er wel degelijk een probleem was, al wil ik daar uit onder meer uit respect voor de persoon niet over uitweiden. Maar we hebben hier uiteraard een gegronde reden voor."

Te veel respect voor het werk dat Yves geleverd heeft

Thijs zou een negatieve invloed gehad hebben op het functioneren van de staf. "De komende 3 matchen zijn van heel groot belang voor de club en daarom wilden we alle belemmerende factoren aanpakken. Het contract van Bernd liep sowieso af na dit seizoen. Dat hebben we nu iets vroeger opgezegd."

Nochtans leek het Yves Vanderhaeghe te zijn die zijn biezen moest gaan pakken. "Ik heb daar eerlijk gezegd nooit aan gedacht. Ik heb veel respect voor het werk dat Yves geleverd heeft. Hij heeft ons uit een bijna uitzichtloze positie tot in Play-off I gebracht. We zijn hem daar erkentelijk voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties