Ondanks de misnoegde reacties: daarom waren de uitshirts van Anderlecht de voorbije jaren roze, fluogroen, grijs en nu koraal

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 18 reacties
Ondanks de misnoegde reacties: daarom waren de uitshirts van Anderlecht de voorbije jaren roze, fluogroen, grijs en nu koraal
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De nieuwe uitshirts van RSC Anderlecht lokten zondag heel wat reactie uit. De spelers van paars-wit trokken de nieuwe truitjes een eerste keer aan op het veld van Anderlecht.

Anderlecht betrad het veld niet in paars-wit, maar wel in een zalmroze kleur. De Belgische recordkampioen zet zo de trend van de jongste jaren voort. De voorbije seizoenen koos kledingsponsor Adidas al voor roze, fluogroene en grijze uitshirts.

In de keuze van Adidas heeft Anderlecht weinig tot geen inspraak, aldus Het Laatste Nieuws. De Brusselaars hebben met de Duitse gigant het lucratiefste kledingcontract van het land. Adidas stelt zelf een kleur en ontwerp voor, dat de club vervolgens al dan niet kan accepteren. Doorgaans gaat Anderlecht gewoon akkoord.

Een uitshirt dat ieder jaar van kleur verandert, brengt nu eenmaal geld in het laatje. Het roze exemplaar van het seizoen 2014-2015 bleek, ondanks de commotie in het begin, het best verkochte uittenue ooit. Kortom, opvallende kleuren gaan goed over de toonbank. Ook bij andere Europese grootmachten als Barcelona en Bayern München zien we deze trend overigens terugkeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties