Exit van Buffel bij Genk doet wenkbrauwen fronsen: "Ik had meer waardering verwacht" en "Thomas vertelde me onlangs dat hij nog een jaar wil voetballen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Exit van Buffel bij Genk doet wenkbrauwen fronsen: "Ik had meer waardering verwacht" en "Thomas vertelde me onlangs dat hij nog een jaar wil voetballen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Thomas Buffel zien we volgend jaar dus niet meer de rechterflank van Genk afdweilen. De 37-jarige ancien krijgt geen nieuw contract meer in de Luminus Arena en dat zorgt toch voor verbazing, bijvoorbeeld bij Johan Boskamp.

De Nederlandse analist, die als fan van Feyenoord een goeie band heeft met de ex-speler van de Rotterdamse topclub, reageert in Het Belang van Limburg verrast: "Thomas speelde minder, maar had toch nog zijn verdienste dit seizoen. Als hij inviel, deed hij dat gretig. Hij stelde zich ten dienste van de ploeg en maakte meters als dat moest. Daarom had ik gedacht dat Genk hem nog een jaartje aan zich gebonden zou hebben. Niet dus. Ik had meer waardering verwacht."

En nu? "Thomas vertelde me onlangs dat hij nog een jaar wil voetballen. Alleen is de vraag of dat bij een nieuwe club lukt. Hij zat negen jaar bij Genk. Als je dan als diepe dertiger plots ergens anders terechtkomt, is het niet eenvoudig om het daar waar te maken", meen Boskamp (69).

"Genk heeft hem een functie binnen de club aangeboden, het is nu aan Thomas om een keuze te maken. Is hij nu al klaar om zijn actieve carrière te beëindigen of niet? Ik kan hem daar in feite geen goeie raad in geven, hij moet dat zelf aanvoelen en dan de knoop doorhakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties