Belgisch herenteam sensationeel bezig op WK goalball

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Belgisch herenteam sensationeel bezig op WK goalball
Foto: © SC

Op het WK goalbal in het Zweedse Malmö is ons Belgisch herenteam bezig met stunt na stunt neer te zetten. Nu ook de kwartfinale winnen zou pas helemaal historie schrijven zijn.

Goalbal is een paralympische sport voor mensen met een visuele beperking. Elk team bestaat uit drie veldspelers. Met een onderhandse worp tracht men de rinkelbal in het doel van de tegenstander te werpen. De tegenpartij probeert de bal op het gehoor te lokaliseren en uit het doel te weren met het lichaam.

En daar zijn de Belgen goed in! In de groepsfase wonnen de Belgen van Paralympisch kampioen Litouwen (8-5), het nummer 3 van de wereld China (7-6) en het nummer 5 Turkije (10-4) en ook nog tegen Zweden (9-2), Algerije (8-2), Australië (11-4) en Argentinië (9-1).

Kwartfinales

Goed voor een perfect rapport én de groepswinst, waardoor de Belgen het in de kwartfinales mogen opnemen tegen Iran, het nummer vier uit de andere poule maar wel het nummer 7 op de wereldranglijst en dus geen evidente tegenstander. Bij winst vanaf 18.20 uur donderdagavond mogen ze vrijdag om 10.30 uur de halve finales spelen. De strijd om brons (14.30 uur) of goud (18 uur) zijn ook voorzien op vrijdag.

In 2017 konden de Belgen voor het eerst een medaille pakken op een EK (brons), nu kunnen ze dat ook op het WK misschien wel doen. De top-3 is bovendien rechtstreeks geplaatst voor de Paralympische Spelen in Tokio 2020, een extra motivatie.

De namen van de nationale WK-selectie zijn:

  • Youssef Bihi – Brussel (Havi 2 Bruxelles) – Ligue Handisport Francophone
  • Thijs Dewilde - Koekelare (ViGe Noordzee) – Parantee-Psylos
  • Rob Eijssen - Overpelt (ViGe De Overpeltse Torballers) – Parantee-Psylos
  • Klison Mapreni - Brussel (Havi Bruxelles) – Ligue Handisport Francophone
  • Bruno Vanhove - Brugge (ViGe Noordzee) – Parantee-Psylos
  • Tom Vanhove - Blankenberge (ViGe Noordzee) –  Parantee- Psylos
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties