Overzicht oefeninterlands: Duitsland wint nipt, ex-publiekslieveling Club Brugge aan het kanon tegen Senegal, Kawashima moet zich twee keer omdraaien tegen Zwitserland

Clint Vens
| 2 reacties
Overzicht oefeninterlands: Duitsland wint nipt, ex-publiekslieveling Club Brugge aan het kanon tegen Senegal, Kawashima moet zich twee keer omdraaien tegen Zwitserland
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK nadert met rasse schreden en dus leggen de landen die mogen deelnemen de laatste hand aan hun voorbereidingen voor Rusland. Op vrijdag stonden drie vriendschappelijke duels op het programma.

Zwitersland pakte de scalp van Japan in Lugano. Het werd 2-0 met goals van Ricardo Rodriguez (AC Milan) en Haris Seferovic (Benfica). Bij Japan vonden we met ex-goalie van Lierse en Standard, Eiji Kawashima, een oude bekende terug. Kubo (Gent) en Morioka (Anderlecht) zijn niet opgenomen in de 23-koppige WK-selectie van Japan. 

Duitsland won nipt van Saoedi-Arabië. Het werd 2-1. Voor de Duitsers opende Timo Werner de score. Het tweede doelpunt was een owngoal van Omar Hawsawi. Taisir Al Jassim (84) kon scoren in de rebound op een penalty.   

Perisic aan het kanon, veel bekend volk bij Senegal

In dat ander oefenduel klopte Kroatië in eigen huis Senegal met 2-1. Ismaila Sarr scoorde voor de bezoekers. Ivan Perisic (ex-Club Brugge) en Kramaric waren trefzeker voor de Kroaten. Bij Senegal vonden we met Kalidou Koulibaly (ex-Genk), Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) en Moussa Wagué (Eupen) drie bekende gezichten terug. Enkel die eerste kwam in actie. Gent-goalie Lovran Kalinic viel in de 67ste minuut in voor Kroatië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties