Peter Vandenbempt over het gevoel bij de Rode Duivels: "Blijkbaar had niet iedereen die boodschap heel goed begrepen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Peter Vandenbempt over het gevoel bij de Rode Duivels: "Blijkbaar had niet iedereen die boodschap heel goed begrepen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen donderdag met het kleinste verschil, en sprongen op die manier over Engeland naar de eerste plaats. De driepunter in een wedstrijd die de Belgen liever niet wonnen, leverde gemengde reacties op.

Door de vele wissels heeft iedereen, op Simon Mignolet en Koen Casteels na, speelminuten verzameld op deze wereldbeker. Keerzijde van de medaille is die eerste plek.

"Blij zijn ze zeker niet, al wil niemand dat zo zeggen", analyseert Peter Vandenbempt bij Sporza de gemoedstoestand in het Belgische kamp. "Het was duidelijk dat Roberto Martinez niet eerste wilde worden. Hij wilde wel degelijk tweede worden. Misschien niet om dan aan de gemakkelijkere kant van de tabel te geraken, maar omdat het logistiek gemakkelijker was geweest."

"Zijn reactie bij het doelpunt sprak boekdelen. Blijkbaar had niet iedereen die boodschap heel goed begrepen. Ik heb begrepen dat het niet expliciet gezegd is dat de Belgen de wedstrijd niet mochten winnen, maar ik vind het in elk geval uitstekend dat de Rode Duivels de wedstrijd hebben gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties