Kompany gelooft er in en zorgt voor gelach in de perszaal in Dedovsk over Neymar: "Wat zou jij doen?"

Manuel Gonzalez Florent Malice Johan Walckiers
Manuel Gonzalez, Florent Malice en Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties
Kompany gelooft er in en zorgt voor gelach in de perszaal in Dedovsk over Neymar: "Wat zou jij doen?"
Foto: © photonews

Vincent Kompany kwam de pers toespreken in Dedovsk voorafgaand aan de wedstrijd van vrijdag tegen Brazilië. En hij was guitig, weerbaar, sterk en in alle talen present. En wat met Neymar?

Een Braziliaanse journalist vroeg wat Kompany zou doen als Neymar begint te rollen over het veld, maar daar ging de centrale verdediger slim mee om: "Wat zou jij dan doen? Neem de microfoon maar eens terug, wat zou jij zelf doen?", speelde hij de hete aardappel meteen door.

Geloof

Maar voor Kompany is het duidelijk: "Individueel is Brazilië misschien wel het sterkste land op dit WK. Als het daarom gaat, dan zijn ze de grote favoriet. Maar als wij er collectief iets kunnen tegenover zetten, dan maken wij een goede kans. We gaan niet kijken naar een of andere individuele speler, dat moeten we niet doen."

"Ik wil daar ook niet naar kijken. We spelen tegen een topteam, maar we zijn er klaar voor. We willen er een mooie match van maken. We hebben ons systeem en onze filosofie. Daar geloven we in. We willen gebruik maken van de ruimtes en zo zoveel mogelijk 'damage' doen. 80% balbezit of Brazilië compleet wegspelen? Dat zal niet lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties