Rode Duivel de perfecte defensieve versterking voor Anderlecht? Luc Devroe reageert klaar en duidelijk en schetst profiel dat paars-wit zoekt

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Rode Duivel de perfecte defensieve versterking voor Anderlecht? Luc Devroe reageert klaar en duidelijk en schetst profiel dat paars-wit zoekt
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De huidige spelerskern van Anderlecht moet de komende weken nog flink afgeroomd worden, maar toch zal er ook nog iets bijkomen. Zo mag er op defensief vlak nog een serieuze aanwinst verwacht worden. Luc Devroe schetst alvast het profiel.

De manager van Anderlecht kreeg in VISTA!, de voetbaltalkshow van Het Laatste Nieuws, de vraag of Jason Denayer een optie is voor paars-wit. Het antwoord kon niet duidelijker zijn: "Op dit moment niet, nee. Door de prestaties van Sebastiaan Bornauw denk ik dat wij vooral geen gekke dingen moeten doen", aldus Devroe. 

Maar toch komt er dus zeker nog iemand bij: "Ognjen Vranjes is een vrij agressieve verdediger, dat weten wij. Die zal in de loop van het seizoen wel wat kaarten pakken. Hij was tegen Kortrijk scherp en attent zonder één vuile fout te maken. Maar van 2 september tot 26 december spelen wij 24 matchen met tussenin drie interlandbreaks. Dat programma kan je niet aan met drie centrale verdedigers."

Wat mag het qua profiel dan zo ongeveer worden? "Wij zoeken iemand tussen de 24 en maximaal 28 jaar, dat is de ideale leeftijd. Het moet een speler zijn die past in het systeem dat trainer Hein Vanhaezebrouck wil spelen. Dat wil zeggen een centrale verdediger met snelheid, voetballend vermogen en duelkracht." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties