Helemaal terug na schorsing van twee jaar én als kapitein: "Keerzijde van medaille gezien, nu jongens in toom houden"

Helemaal terug na schorsing van twee jaar én als kapitein: "Keerzijde van medaille gezien, nu jongens in toom houden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Van Damme heeft er enkele moeilijke jaren opzitten met onder meer een schorsing van twee jaar na cocaïnegebruik. Vorig seizoen kwam hij in play-off 2 opnieuw aan de oppervlakte bij Waasland-Beveren, nu is hij écht terug. Als kapitein dan nog wel.

Yannick Ferrera maakte Joachim Van Damme meteen aanvoerder bij Waasland-Beveren, als een van de weinige ervaren rotten bij de Wase Leeuwen. De club gaf hem meteen ook een contractverlenging tot 2021, een mooie start van het seizoen.

Leidersfiguur

"Niet meer dan normaal, hij is een leidersfiguur op én naast het veld", aldus Ferrera na het gelijkspel van Waasland-Beveren bij Zulte Waregem. "Hij verdient dat nieuw contract bovendien ook." Van Damme gaat voorop in de strijd én zorgde ook voor een puntendeling in minuut 94.

"Ik krijg het vertrouwen van de coach en die contractverlenging deed me enorm veel deugd. Mechelen wilde me ook graag terug, maar ik ben geboren en getogen in Beveren. Het zijn de twee clubs van mijn hart en daarom ben ik uiteindelijk ook gebleven om hier iets neer te zetten", aldus de nieuwe kapitein.

Een beetje een beloning, maar eigenlijk nog maar een start

"Of ik nu een stroper ben die boswachter is geworden?", kon er een lachje af bij de middenvelder. "Ik kan wel voor sfeer zorgen in de groep, maar ik moet al die jonge gasten nu ook gewoon in toom houden van het té mooie leven."

"Ik heb de keerzijde van de medaille gekend. Voetbal is een erg mooie sport en het heeft veel wilskracht gevergd om hier opnieuw te staan. Dit is een beetje een beloning, maar eigenlijk ook nog maar een start. De aanvoerdersband geeft vertrouwen na twee moeilijke jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties