Bij KV Mechelen zien ze ref als zondebok en voelen ze zelfs opzet in het spel: "Ik wil niet zeggen schandalig, maar..."

Bij KV Mechelen zien ze ref als zondebok en voelen ze zelfs opzet in het spel: "Ik wil niet zeggen schandalig, maar..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Langs de zijde van OH Leuven vonden ze het gelijkspel wel billijk. Langs de kant van KV Mechelen klonk er een heel ander geluid. "Er was maar één ploeg die eigenlijk hoorde te winnen, maar er waren beslissingen die we niet begrijpen."

Dennis Van Wijk kon er alvast niet om lachen. "Het is eigenlijk de man in het groen die de match beslist heeft", zei hij eerst nog duidelijk voor de camera's. Even later was hij wel gekalmeerd, want hij was naar de tribune gestuurd en besefte dat zijn strafmaat in grote mate afhangt van wat ref Verboomen in zijn rapport gaat zetten.

"Wat ik gezegd heb? Ik heb onze spelers gevraagd om de fans te gaan kalmeren, want noch de ref, noch de speaker kon dat. Ik had ze naar binnen moeten sturen volgens het reglement. Ik denk dat ik daarom gestraft werd met een uitsluiting."

En ja, als je dan hoort dat die scheidsrechter uit Leuven komt

Maar Verboomen was niet de populairste man bij KVM. "Ja, een penalty en een rode kaart. En er was nog een derde fase...", zei hij toen we er hem naar vroegen. "Je weet het niet? Schoofs zet gewoon zijn lichaam en scoort, maar de arbiter keurt dat gewoon af en fluit fout. We hebben ons door die beslissingen uit de match laten halen."

Onur Kaya ging zelfs nog een stap verder. "Ik wil niet schandalig zeggen, maar... bepaalde fases waren er echt over", aldus de nieuwe kapitein. "We begrijpen het niet. En ja, als je dan hoort dat die scheidsrechter uit Leuven komt...", liet hij zijn insinuatie open. Verboomen is aangesloten bij Bertem-Leefdaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties