Top&Flop Lofzang op Adrien Trebel en Alejandro Pozuelo, de fans van Anderlecht en Antwerp, glijmiddel bij Bossut, Letica en Kalinic

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
Lofzang op Adrien Trebel en Alejandro Pozuelo, de fans van Anderlecht en Antwerp, glijmiddel bij Bossut, Letica en Kalinic
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Adrien Trebel

We kunnen enkel maar hopen dat Adrien Trebel ook na 31 augustus nog op de Belgische voetbalvelden rondloopt. Om de simpele reden dat het gewoon opnieuw genieten was van de middenvelder van paars-wit.

Balrecuperatie, goede ideetjes, snelle balbehandeling, fouten uitlokken, vrije trappen enig mooi scoren en goede voorzetten afleveren: het was een totaalmatch van de Fransman, die duidelijk in vorm zit en een kolkend Astridpark deed daveren.

Alejandro Pozuelo

Nog een aangename wedstrijd was die tussen KRC Genk en Charleroi. Met dank aan grootmeester Alejandro Pozuelo, die opnieuw in een begenadigde dag was en opnieuw strooide met de heerlijke passes.

Als de Smurfen dit seizoen een kanshebber zijn voor Europees voetbal en wie weet zelfs de titel, dan zullen ze dat ook vooral aan de Spanjaard te danken hebben. Hij moet voor de ideetjes zorgen en het begin van het seizoen doet alvast het beste vermoeden. 

Prettige sfeer 

Naast de leuke sfeer in het Astridpark was het ook op De Bosuil genieten van heel veel goedgeluimde fans en heel veel lustige gezangen.

Het maakte de wedstrijden onder een nazomerzonnetje enkel leuker om volgen, want als het voetbal niet altijd oogstrelend was, maakten de fans veel goed. 

FLOP

Opgepast

Maar opgepast: zo'n sfeer kan snel omslaan. Enkelingen gingen hun boekje te buiten na de wedstrijd en zorgden voor een paar opgepakte personen, tijdens de match was er de 'bezoedeling' van het eerbetoon aan François Sterchele.

Supporters hebben het soms moeilijk om in het heetst van de strijd hun emoties onder controle te houden en zorgen zo voor een slechte naam voor vele anderen. De dunne lijn tussen passioneel en wansmakelijk. 

De flosj van de week

De doelmannen hadden niet hun beste weekend, zo bleek. Karlo Letica ging knullig naast een bal en verspeelde zo twee punten voor Club Brugge in Antwerp, maar hij was niet de enige.

Een pijnlijk misverstand met Kalinic zorgde ei zo na voor dikke problemen voor Gent in Eupen, terwijl ook Sammy Bossut een al bij al simpele bal pardoes uit de handen liet vallen. Alsof er overal met de handschoenen was gesjoemeld ...

Zonder Vranjes

Anderlecht zal het - mogelijk - zonder Vranjes moeten stellen de komende weken, al is het nog maar de vraag of en wanneer diverse schorsingen nu effectief worden uitgesproken tegen diverse spelers in de gebouwen aan de Houba De Strooperlaan.

Wie bij een 2-0 voorsprong zo komt ingegleden, heeft het op voorhand al wat verkorven. Hij deed het in de voorbereiding ook al eens, Vanhaezebrouck beseft eens te meer dat het eruit moet, dat soort fouten. Aan de verdediger om het kopje er nu bij te houden.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties