Clubicoon Cisse Severeyns over de 'Antwerpse muur': "Niet qua spelers, maar wel qua geheel heeft Antwerp de beste verdediging van het land"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 13 reacties

Clubicoon Cisse Severeyns over de 'Antwerpse muur'

Clubicoon Cisse Severeyns over de 'Antwerpse muur': "Niet qua spelers, maar wel qua geheel heeft Antwerp de beste verdediging van het land"

In de Bosuil staat tegenwoordig de 'Antwerpse muur'. The Great Old beschikt namelijk over de beste verdediging van het land, met amper één tegengoal in dit prille seizoen. Clubicoon Cisse Severeyns vertelt hoe Bölöni dat muurtje gemetseld heeft.

"Je zag vorig jaar al hoe hard Bölöni daarop hamert. Het is sowieso een verdediging met heel veel kracht en volgens mij mogen spelers onder 1m95 van hem zelfs niet meedoen", opent Cisse Severeyns met een grote lach in gesprek met Voetbalkrant.

In de statistieken doet niemand beter dan die achterlinie, mogen we dan ook stellen dat het effectief de beste verdediging van het land is. "Qua spelers zullen er betere zijn, maar in de organisatie, als een geheel, is de Antwerpse verdediging misschien wel de beste van het land."

Iedereen verdedigt

"De aanvaller is de eerste verdediger en nergens zie je dat zo hard als bij Antwerp", legt Severeyns uit. "Bijvoorbeeld: vorig jaar was Oulare gekwetst en zag je Owusu als spits werkelijk overal lopen. Maar toen Oulare terugkwam, was hij fysiek nog niet helemaal in orde en je zag toen dat ook het verdedigend iets minder liep. Bij andere ploegen zie je die verdedigende taken voor iedereen en de mandekking in alle linies minder. Volgens mij ligt daar het grote verschil."

Dan moet je weten dat de verdediging nog niet eens op volle kracht staat. Buta en zeker Batubinsika zijn binnenkort terug fit en waar moeten die dan inpassen? "Dat is moeilijk te zeggen. Zou Böloni daar nu echt iets aan moeten veranderen? Laat ons stellen dat niet altijd de beste spelers, maar wel het beste geheel speelt. Uiteindelijk zal de keuze voor de trainer zijn en daarin kan hij soms vreemde dingen doen."

Sluitstuk Bolat

Als we spreken over de vele clean sheets, mogen we natuurlijk ook de doelman niet vergeten. "Toen Bolat aankwam, zag je direct zijn waarde. Dit jaar valt dat nóg meer op. Volgens mij komt dat omdat hij in Brugge één speler in de hoop was, terwijl hij bij Antwerp echt één van de grote vedetten in de ploeg is. Hier wordt hij echt naar waarde geschat en dat geeft veel meer vertrouwen", aldus Cisse Severeyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties