Reactie Vanhaezebrouck haalt opnieuw uit naar (sommige) van zijn spelers: "Zelden meegemaakt"

Vanhaezebrouck haalt opnieuw uit naar (sommige) van zijn spelers: "Zelden meegemaakt"
Foto: © photonews

Na de eerste helft dachten we: ''Hmm, Hein zal straks wel tevreden zijn." Na de tweede helft wisten we al dat we ons aan iets konden verwachten. We kregen gelijk: Vanhaezebrouck was alles behalve tevreden. En opnieuw moesten zijn middenvelders - Trebel in het bijzonder - het ontgelden.

Voor de tweede week op rij dus. "Dat eerste halfuur was het beste wat ik al zag sinds ik hier ben", aldus Vanhaezebrouck. En daar heeft hij gelijk in, maar... "Na die dertig minuten zakten we ineens en zonder verklaring in", ging hij verder. "Een fysiek probleem", meent de coach. "Na dat halfuur konden sommigen het niet meer belopen."

De inzet ging naar beneden. "En als het bij één begint, volgen de anderen. Sommige jongens (Gerkens onder andere) hebben zoveel moeten compenseren dat het niet meer te belopen werd. Dat is niet normaal, ik heb het zelden gezien dat de motor volledig stilvalt", zuchtte hij.

Trebel en Makarenko

Zonder namen te noemen viseerde Vanhaezebrouck - voor de goeie verstaander - opnieuw Adrien Trebel. "Waarom ik geen vervangingen gedaan heb? Als je na dertig minuten twee vervangingen doet en je hebt even later twee geblesseerden sta je daar schoon."

"We zakten gewoon weg: veel slechte passes, veel balverlies. We konden de controle niet meer houden. Wij moeten Antwerp achter de bal laten lopen en niet Antwerp laten lopen. We deden waar ik voor gewaarschuwd had: we gingen mee in hun fysieke spel. En dan verlies je de strijd tegen dit Antwerp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties