Zulte Waregem ging helemaal onderuit tegen Club Brugge: "We hadden een plan, maar dit Club Brugge kloppen ..."

Redactie
| 0 reacties
Zulte Waregem ging helemaal onderuit tegen Club Brugge: "We hadden een plan, maar dit Club Brugge kloppen ..."
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem begon met een plan tegen Club Brugge, maar na drie minuten kwam het al op achterstand en uiteindelijk ging het zwaar onderuit: 2-5. Het bilan is een tegenvallende 5 op 18 na zes speeldagen, spelers en coach leggen uit.

“We hadden een plan en ik denk dat dat op papier niet slecht was, maar na een kwartier lag het plan al helemaal in duigen”, aldus Francky Dury achteraf. “Tijdens de rust wilde ik de focus opnieuw leggen, omdat het vierde kwartier in zo’n match nog belangrijk kan zijn … maar meteen kregen we de 0-4 tegen.”

“De strafschop? Die was licht, dat zie je niet vaak in het buitenland. Dan gaan ze hier nog veel strafschoppen moeten fluiten, maar daarover moeten we niet discussiëren. Club Brugge was de betere ploeg, we hadden mogen doen wat we wilden … Het zou sowieso moeilijk zijn om ze te kloppen, in welk systeem dan ook.”

“We hebben ons aangepast en na een uur zijn we daarvan afgestapt, maar dan bleven ze ook nog komen. We zitten gewoon niet in ons beste doen en onze start is slecht. We moeten nu met een oplossing komen. Het komt wel goed, maar het zal iets langer duren dan normaal.”

Verliezen punten die we nooit mogen verliezen

“We waren overal gewoon een stap te laat. Onze tweede helft was beter, maar we liepen achter de feiten aan en vonden geen oplossingen. Club kwam snel op voorsprong en dan zijn ze scherp op de counter”, pikte Davy De fauw in. Walsh vatte het treffend samen: “Iedereen kwam tekort.”

De meest kritische stem kwam misschien nog van Theo Bongonda: “We verliezen punten die we nooit zouden mogen verliezen en achteraf zullen we klagen dat we niet in play-off 1 zitten zeker? We zijn geen zwakke ploeg, maar we hebben echt geen geluk momenteel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties