Witsel na zijn toptransfer: "Zoals Standard, maar nu staat het hele publiek van Sclessin achter het doel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Redactie vanuit Tubeke
| 2 reacties
Witsel na zijn toptransfer: "Zoals Standard, maar nu staat het hele publiek van Sclessin achter het doel"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

We durven zeggen dat iedere fan van de Rode Duivels zich toch iets geruster voelt nu Axel Witsel voor Borussia Dortmund speelt. Niet dat het aan zijn prestaties merkbaar was, maar het niveau ligt toch 'ietsjes' hoger dan in China. "Ik was nooit nerveus dat het ging mislukken.

Zijn club lag eerst toch wel dwars, maar bond toen in. "Ik ben niet nerveus geweest nee. Ik wist dat ik bij Dortmund zou tekenen, dat was duidelijk in mijn hoofd. Ik had nog andere opties, maar mijn keuze was gemaakt", aldus Witsel dinsdag. "Dat ik nu bij Dortmund zit, zal mijn rol bij de nationale ploeg ook niet veranderen."

Bij Dortmund speelt hij op ongeveer dezelfde positie. "Ik speelde de laatste twee matchen als enige voor de verdediging, met twee achten voor me. Bij de Rode Duivels is het twee achten en een tien, dat is lichtjes anders", vervolgde hij. "De Duitse competitie is fysiek en tactisch sterk. Iedereen staat goed, van de eerste tot de laatste. Bij Dortmund spelen we overal op balbezit en dat is een stijl die me wel ligt."

Hoger niveau en fans van Standard achter het doel

De opluchting zal er ook wel geweest zijn bij Roberto Martinez, maar Witsel relativeert. "Mijn kwaliteiten gaan niet veranderen en mijn manier van spelen ook niet. Natuurlijk kan ik nog vooruitgang boeken, nu zal ik elke week, elke dag, op een hoger niveau spelen dan vroeger het geval was."

En de supporters van de Borussen zijn quasi legendarisch. "Ik heb met Zenit tegen Dortmund gespeeld. Met Dortmund voel je die steun van dat publiek. Bijna zoals op Standard, alleen staat het hele stadion van Sclessin achter je doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties