Jongeling wil spelen bij Standard, maar de concurrentie is moordend op zijn positie: "Wellicht de twee besten in België"

Jongeling wil spelen bij Standard, maar de concurrentie is moordend op zijn positie: "Wellicht de twee besten in België"

Zinho Vanheusden heeft zijn blessurezorgen achter zich gelaten en wil nu spelen bij Standard. Dat is echter geen evidentie, want hij heeft zware concurrentie. De 19-jarige Belg legt zich wel niet bij de situatie neer.

Vanheusden wordt voor twee jaar gehuurd van Inter, maar kende in zijn eerste seizoen pech toen hij kruisbanden scheurde. Nu is hij klaar, maar moet het vooral doen met invalbeurten. "Een volledige match en dan twee met heel weinig minuten. Ik ben er niet echt tevreden mee", zegt hij in HBvL.

"Ik ben wel blij met hoe het nu op de club gaat. Er is veel veranderd in vergelijking met vorig jaar. De trainer en zijn staf… het staat op punt. Er wordt goed gewerkt. Daar haal ik ook voordeel uit. De trainingen zijn nu heel goed. Van de oefenstof van Emilio Ferrera kun je echt veel bijleren. Ik moet me blijven tonen op training en hopelijk kan ik dan meer spelen."

Van de oefenstof van Emilio Ferrera kun je echt veel bijleren

Vanheusden weet wie voor hem staat. "Luyindama en Laifis zijn waarschijnlijk de twee beste centrale verdedigers in België. Niet makkelijk om tegen hen op te boksen, maar het is zoals het is. Meer dan mijn best doen op training kan ik niet. Als ik de kans krijg, is het aan mij om het te laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties