Vanhaezebrouck grijpt in na pijnlijk verlies bij Trnava, Lestienne krijgt eerste basisplek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Vanhaezebrouck grijpt in na pijnlijk verlies bij Trnava, Lestienne krijgt eerste basisplek

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht en Standard hebben iets goed te maken na hun Europese uitschuiver van donderdag. Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud'homme hebben in hun basiselftal alvast enkele wissels doorgevoerd.

Na de 1 op 9 in de competitie maakte Anderlecht donderdagavond ook een afgang mee door in Slovakije van het bescheiden Spartak Trnava te verliezen. Hein Vanhaezebrouck grijpt in voor de topper tegen Standard en brengt Ryota Morioka in de ploeg. Zo wil de Anderlecht-coach het gebrek aan creativiteit bij paars-wit oplossen. 

Voor de Japanner is het zijn tweede optreden van het seizoen. Landry Dimata wordt zo naar de bank verwezen, terwijl ook Sven Kums genoegen moet nemen met een zitje op de bank. Het centrale middenveld wordt bevolkt door het duo Trebel en Makarenko. 

Geen Sa, wel Emond en Lestienne

Bij Standard staat Maxime Lestienne voor het eerst aan de aftrap van een wedstrijd. Donderdag mocht hij tegen Sevilla invallen, ook tegen Charleroi kreeg hij al enkele speelminuten. Vooraan kiest Preud'homme voor Emond ten koste van Sa. Ook Cimirot zit bij de Rouches op de bank. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties