Reactie Had sfeervol Achter de Kazerne invloed op prestatie Westerlo? "Leren net daar iets te halen" en "Vond dat we onder de indruk waren"

Had sfeervol Achter de Kazerne invloed op prestatie Westerlo? "Leren net daar iets te halen" en "Vond dat we onder de indruk waren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat leider Westerlo zondag op de mat bracht, was toch allemaal net ietsje minder dan de voorgaande weken. In de zoektocht naar een mogelijke reden komen we uit bij de omstandigheden van deze toch wel speciale wedstrijd. Koen Van Langendonck laat er zijn licht op schijnen.

KV Mechelen werd fel gesteund, want meer dan twaalfduizend toeschouwers daagden op voor deze streekderby. Toch wijt Van Langendonck de nederlaag van zijn team vooral aan het feit dat de bezoekers matig uit de kleedkamers kwamen. "Zij speelden hoge pressing. Normaal kunnen wij daar onderuit voetballen. Dat deden we in de laatste tien minuten van de eerste helft. Dan zag je dat er ruimtes kwamen. Maar dan starten we zo aan die tweede helft..."

Al erkent de doelman ook wel het thuisvoordeel dat de Mechelaars genoten. "In dit stadion is zoveel sfeer", aldus Van Langendonck. Had dat dan zo'n groot effect? "Ik vond niet dat we onder de indruk waren. Het plannetje van de trainer werkte aanvankelijk, want het was een gesloten match. Vroeg in de tweede helft kregen we dan die doelpunten binnen. Er zijn in onze reeks verschillende ploegen met mooie stadions. We moeten leren om net daar iets te halen."

Doelman en trainer niet akkoord

Er lag overigens toch wel een verschil in de meningen van doelman en trainer. Bob Peeters oordeelde dat het publiek wel zijn rol speelde. "Ik vond wel dat we wat onder de indruk waren. Dat is ook begrijpelijk van mijn spelers. KV Mechelen heeft terecht de ambitie om naar 1A te gaan. Zonder dat er fantastisch voetbal te zien was, was dit een 1A-wedstrijd op het scherpst van de snee. Ik denk dat het verschil zich toch wat in de hoofden afspeelde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties