Reactie In plaats van Niakaté eens heel ander type voetballers in de schijnwerpers bij Union

In plaats van Niakaté eens heel ander type voetballers in de schijnwerpers bij Union
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tot dusver was het de grote Niakaté-show bij Union SG. Deze namiddag tegen Westerlo waren er andere uitblinkers. Tau bekroonde een goede match met de openingstreffer en Selemani stelde de zege veilig, maar vooral de defensieve sterkte van de ploeg viel op.

Union slikte in zijn laatste vier duels slechts één tegendoelpunt. Thibault Peyre is er als centrale verdediger natuurlijk heel blij mee. "We zijn heel solide. We werken er heel veel op. Als we defensief goed staan, geven we zo ook vrijheid aan onze creatieve aanvallers. We zetten er onze schouders onder. We zijn simpelweg een goede ploeg", concludeert de ex-speler van Moeskroen.

Eenheid bewaren

Union is grotendeels een samenraapsel van heel wat nieuwkomers. Het is dan ook opvallend dat met Peyre een speler weer boven water komt die er ook vorig seizoen al was. "Het is een tijdje heel moeilijk geweest. Ik denk wel dat ik aanwezig ben. We proberen zoveel mogelijk om de eenheid te bewaren."

Een andere uitblinker achterin was Perdichizzi, die het veld wel geblesseerd moest verlaten. "Het was jammer dat we hem verloren. Hij had een klein beetje last aan de adductoren. Hij is een heel goede speler. Hij is mentaal zeer sterk. Hij mag nu niet te veel risico nemen, zodat hij niet wekenlang aan de kant staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties