Malinovskyi (Genk) analyseert topper tegen Standard: "Beter tegen topploegen, maar wij zijn beter gewapend voor dit seizoen"

Yannick Lambrecht Florent Malice
Yannick Lambrecht en Florent Malice
| 6 reacties
Malinovskyi (Genk) analyseert topper tegen Standard: "Beter tegen topploegen, maar wij zijn beter gewapend voor dit seizoen"

Genk en Standard konden deze week allebei winnen in de Europa League en nemen het zondag tegen elkaar op voor de topper van speeldag 12. Welke rol zal sterkhouder Ruslan Malinovskyi spelen?

Malinovskyi maakt de analyse op van zwarte beest Standard, tegen wie hij met Genk al zes van de acht keer verloor. "Ik denk nochtans niet ze beter zijn dan ons", meent de Oekraïner in Sudpresse. "Maar het zal afhangen van details. Kijk naar de bekerfinale, toen waren we ook niet minder sterk."

"Ik heb de indruk dat wij voor dit seizoen beter gewapend zijn dan Standard. Het verschil is nu tien punten, dertien als we winnen... En volgens mij zijn we tactisch veelzijdiger", spreekt Malinovskyi.

Toppers vs. toppers

Maar  - er is een maar - want Standard is gemaakt voor toppers, vraag dat maar aan Club Brugge na die wedstrijd vlak voor de interlandbreak. "Ze zijn inderdaad beter tegen grote ploegen", geeft Malinovskyi toe. "Met Standard weet je nooit helemaal wat je zal krijgen. Maar zolang we zijn geen ruimte geven, zal hun spel zelfs met die sterke aanvallers er niet uitkomen tegen ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties