De 35+'ers van de Jupiler Pro League bewijzen dat leeftijd slechts een getalletje is
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties

De Jupiler Pro League telt nog een aantal 35+'ers op topniveau

De 35+'ers van de Jupiler Pro League bewijzen dat leeftijd slechts een getalletje is

Hét moment van de midweekspeeldag is zonder twijfel de gedroomde thuiskomst van Oliver Deschacht in het Astridpark. Bijna 38 jaar is 'Oli' al, maar nog lang niet uitgeteld en bovendien is hij zeker niet de enige in de Jupiler Pro League.

Olivier Deschacht (37j, 8m, 16d) kroonde zich uitgerekend tegen Anderlecht tot matchwinnaar met het openingsdoelpunt en stond verdedigend zijn mannetje zoals altijd. In no time wierp hij zich op tot een belangrijke pion in de Lokerse ploeg. En dat als op één na oudste speler in onze hoogste voetbalklasse.

Want de oudste, dat is Eupen-kapitein Luis Garcia (37j, 8m, 25d), en die wil in stijl stoppen als speler en aan zijn trainerscarrière beginnen. Week na week blinkt hij uit en mede dankzij zijn 6 goals en 2 assists stuurde hij de Panda's voor het eerst in een lange tijd weg van de degradatiezone.

Zeker niet te vergeten: Jelle Van Damme (35j, 21d). Met Antwerp is hij de enige van de 'oude' garde die echt nog voor de prijzen speelt. Een onbetwiste basisspeler is hij misschien niet onder Bölöni, maar qua voetballende kwaliteiten al zeker qua mentaliteit hoort hij nog steeds in de top van het Belgische voetbal.

Zulte Waregem telt er zelfs twee: Thomas Buffel (37j, 8m, 13d) - in moeilijke omstandigheden nog steeds goed voor 4 goals en 2 assists - en vaste kapitein Davy De Fauw (37j, 3m, 34d). In doel bij Charleroi is er nog doelman Nicolas Penneteau (37j, 8m, 2d), reken daar ook nog Moeskroen-spits Mbaye Leye (35j, 10m, 19d) bij en je zit met een aantal kleppers die toch maar bewijzen dat leeftijd slechts een getalletje is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties