Chaotische situatie in 1A en 1B kan tot de zomer duren, zeker wanneer KV Mechelen en W-Beveren hun lot niet voor midden maart kennen

Redactie
| 34 reacties
Chaotische situatie in 1A en 1B kan tot de zomer duren, zeker wanneer KV Mechelen en W-Beveren hun lot niet voor midden maart kennen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandag raakte bekend dat de advocaat van Bart Vertenten zijn slag thuishaalde met de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin. Het onderzoek naar financiële fraude en matchfixing loopt vertraging op, wat voor chaos kan zorgen in 1A en 1B.

Met KV Mechelen (corruptie) en Waasland-Beveren (corruptie en niet naleven van de meldingsplicht) zijn ook twee profclubs in het onderzoek betrokken. Indien er voor 16 maart, wanneer de reguliere competitie eindigt, geen uitspraak is over een mogelijke competitievervalsing, moet er gepuzzeld worden met de samenstelling van 1A, 1B en 1ste Amateur.

Als Malinwa schuldig wordt bevonden, zakt het namelijk naar de Eerste Amateurliga. Indien W-Beveren schuldig wordt bevonden, degradeert het naar 1B, of naar 1ste Amateur indien het laatste wordt in 1A. In dat geval moet de laatste uit 1B niet naar het amateurniveau.

1B met 7?

Indien beide ploegen zouden zakken en er in 1ste Amateur te weinig ploegen bereid zijn een proflicentie aan te vragen, gaat 1B met zeven clubs van start. Een onzekere situatie die tot de zomer kan aanhouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties