Verschueren: "Ik wil hoofddoel maken van nieuwe Europa League"
Redactie
| 37 reacties

Michael Verschueren wil zich meten met Portugese en Russische clubs topclubs

Verschueren: "Ik wil hoofddoel maken van nieuwe Europa League"
Foto: © photonews

Verschueren en Devroe zijn dikke maatjes, dat zien we op de foto. Al heeft Verschueren als sportief directeur wel de touwtjes in handen. Hij wil zich nu volledig op een nieuwe, Europese topcompetitie richten.

Verschueren junior deed vorige week zijn plannen met Anderlecht uit de doeken. In Humo vertelt de zoon van mister Michel nu waar hij zich vooral op wil focussen. UEFA kwam afgelopen zondag met de geboorte van een derde Europees clubtoernooi, de Europa League 2. De oren van de sportief directeur van paars-wit flapperden onmiddellijk.

Champions League is niets voor ons - Michael Verschueren

Nu zegt Verschueren een hoofddoel te willen maken van deze competitie. "We gaan ons niet meten met Barcelona of Juventus, de Champions League is niets voor ons. Die Europa League 2.0 wel", schokt de Anderlecht-man enigszins.  

Kloof van 30 miljoen

Al zal daar, zoals bij veel in de wereld, budget moeten worden voor uitgetrokken. De RSCA-aandeelhouder beseft dat ze er met het huidige budget niet zullen komen. "Met 60 à 70 miljoen euro schieten we tekort. Russische en Portugese clubs kunnen al snel op een budget rond de 100 miljoen euro rekenen. Die kloof moeten we nu dichten", vindt Verschueren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties