Moeskroen en Oostende maken er een drama van in vijf bedrijven met wisselende kansen, strafschoppen zorgen voor de beslissing
Pierre Ghislain
Pierre Ghislain vanuit Moeskroen
| 2 reacties
Moeskroen en Oostende maken er een drama van in vijf bedrijven met wisselende kansen, strafschoppen zorgen voor de beslissing
Foto: © photonews

De Beker van België was zowel voor Moeskroen als voor KV Oostende een uitgelezen mogelijkheid om voor een opsmuk van het seizoen te zorgen.

En toch stuurden beide coaches heel wat nieuwe troepen de wei in. Butez, Gulan, Galitsios, Benson, Chibani en Pierrot mochten allen rusten van Storck, terwijl ook Verheyen met Bataille, Boonen en Guri een paar jonkies de kans gaf in de basis.

De thuisploeg was het snelst wakker geschoten en na een kwartier leverde dat ook een knappe 1-0 op via een knal van Boya. De Henegouwers maakten meer aanspraak op de verdubbeling van de score dan de bezoekers op de gelijkmaker, maar via Boonen werd het wél 1-1 bij de koffie. Voor de youngster van de Kustboys de tweede goal in vier dagen voor zijn team en in zijn carrière.

Invaller doet het

In een matige tweede helft waren er wisselende kansen voor beide ploegen. Na de snelle rode kaart voor Diedhiou was er ook meer ruimte gekomen, maar we leken toch op verlengingen af te stevenen. Tot Guri de netten deed trillen namens Oostende. Meteen daarna zorgde Mbombo echter toch nog voor verlengingen.

Daarin was invaller Zivkovic ogenschijnlijk de held voor de Kustboys, maar Mbaye Leye zorgde in de laatste minuut opnieuw voor een verandering van idee. Strafschoppen dan maar, waarin het lange tijd gelijkopging. Benson en Guri misten, bij 4-4 mikte Chibani tegen de paal en Marquet maakte het vervolgens af. Oostende naar de kwartfinales én een stap dichter bij de Heizel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties