Gert Verheyen zag dat het verschil met Standard veel te groot was en neemt 19-jarige speler in bescherming

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 14 reacties
Gert Verheyen zag dat het verschil met Standard veel te groot was en neemt 19-jarige speler in bescherming
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 23 minuten was de match tussen Standard en KV Oostende al gespeeld. Djenepo, Marin en Vanheusden hadden de Rouches toen al op een comfortabele 3-0 voorsprong gezet. "Het verschil was te groot", verklaarde Gert Verheyen na de match.

De Oostende-coach moest lijdzaam toekijken hoe zijn team in het eerste deel van de eerste helft compleet weggespeeld werd. "Het verschil was te groot, zeker in de eerste 25 minuten", analyseerde Verheyen. "Toen was de match al gespeeld. Standard speelde zelfs niet meer volledig door. In alle aspecten van het voetbal was het verschil gewoon te groot."

Na amper 1 minuut begon de lijdensweg van de West-Vlamingen al, toen de amper 19-jarige Jelle Bataille zich compleet miskeek op een uittrap van Ochoa en zo Djenepo de openingstreffer op een schoteltje aanbood. "Geen enkele trainer vindt het leuk dat er fouten worden gemaakt. Dat kan je je niet permitteren op bezoek bij een topclub."

Foutje van Bataille

"Maar foutjes zullen er altijd zijn. Kan je daar kwaad voor zijn? Nee, zeker niet bij een jongen van 19 jaar", neemt Verheyen Bataille in bescherming. "En natuurlijk word je ook in die fouten gedwongen. Ook dankzij de kracht die de tegenstrever uitstraalde."

Als Oostende al eens aan het doel van Ochoa kwam, liep het fout. "Af en toe lagen er mogelijkheden, maar dan gaat het over een pass die net niet goed genoeg is. En als heel het doel open ligt en je wacht tot een verdediger er een voet tussen steekt, dan heb je als aanvaller te lang gewacht, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties