De 00's van de Jupiler Pro League: Gent-aanvaller David op kop, jongste bij Anderlecht en meeste bij Club Brugge

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
De 00's van de Jupiler Pro League: Gent-aanvaller David op kop, jongste bij Anderlecht en meeste bij Club Brugge

'In Youth we trust!' Het is het uithangbord van RSC Anderlecht geworden, maar de hele Jupiler Pro League leek in de eerste seizoenshelft wel opvallend veel kansen te geven aan de eigen jeugd. De tijd van het nieuwe millenium lijkt aangebroken.

Generatie 2002

Jérémy Doku (Anderlecht) - 60'
Ken Nkuba (Charleroi) - 7'

Als je je even oud wil voelen: Doku, geboren op 27 mei 2002, is momenteel de benjamin van de Jupiler Pro League. De piepjonge flankspeler mocht de voorbije weken al drie keer invallen bij het fel verjongde Anderlecht. Ook Nkuba mocht al debuteren bij de Carolo's.

Generatie 2001

Yari Verschaeren (Anderlecht) - 109'
Laurens Symons (Lokeren) - 18'

In de volgende generatie is er weer een paars-witte speler en daar zullen we sowieso nog van horen in 2019. Bij de beloften zet hij de boel op stelten, dat zal hij nu meer mogen tonen bij de eerste ploeg en Anderlecht wil naar verluidt snel zijn contract openbreken. Net voor de kerstdagen werd ook Lokeren-spits Symons voor de leeuwen (letterlijk) gegooid in de Wase derby.

Generatie 2000

Jonathan David (AA Gent) - 582'
Löis Openda (Club Brugge) - 180'
Cyril Ngonge (Club Brugge) - 139'
Logan Ndenbe (KV Oostende) - 122'
Brandon Baiye (Club Brugge) - 34'

Opvallend: de enige niet-Belg in het lijstje is ook de meest succesvolle youngster. David was vooral in het seizoensbegin een fenomeen bij AA Gent, verzamelde de meeste speelminuten en draagt nog steeds het record voor jongste doelpuntenmaker van de competitie. In totaal zit hij al aan vijf goals en een assist.

Ndenbe is niet te vergeten aan de kust en dan is het de grote Club Brugge-show. Baiye mocht debuteren op de openingsspeeldag en was nadien kapitein van de Youth League-ploeg. Ngonge werd erbij gehaald door de vele geblesseerde flankspelers, maar bewees zich zo aan Leko dat hij zelfs met fitte concurrenten in de kern mag blijven. Ook Openda is altijd een handige troefkaart om in de aanval te gooien. Nog opvallend: die laatste twee lieten zich intussen ook al zien in de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties