Drie scheidsrechters gaven tickets aan Nederlandse hooligans voor AA Gent-Anderlecht

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Drie scheidsrechters gaven tickets aan Nederlandse hooligans voor AA Gent-Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor AA Gent-Anderlecht goed en wel begonnen was, werd al een grote groep Nederlandse relschoppers van de tram geplukt. Nu blijkt dat enkelen onder hen tickets kregen die voor scheidsrechters bestemd waren.

Uiteindelijk zaten er bij de groep van dertig relschoppers, zeventien Nederlanders. Zij kwamen via via aan tickets, waaronder drie van hen via scheidsrechters. Scheidsrechters hebben de mogelijkheid om tickets aan te vragen. "Maar die tickets zijn strikt persoonlijk”, zegt Dirk Piens, veiligheidsdirecteur van KAA Gent, aan Het Nieuwsblad.

“Ze mogen zeker niet gebruikt worden om Nederlandse supporters ons stadion binnen te loodsen.” De straf volgde snel, de drie mogen geen tickets meer aanvragen tot de zomer van 2020. “Ik heb twee van de drie scheidsrechters al aan de lijn gehad en ze begrepen onze beslissing. Ze ontkennen wel dat ze wisten waar die tickets voor zouden worden gebruikt”, zegt Piens. 

Vertrouwen weg

Hij heeft een wrang gevoel bij de hele zaak, want hij werkt samen met die sfeergroepen. "Ik doe veel voor die gasten en we hebben bijna dagelijks contact. Waarom hebben ze me niet gezegd dat die Nederlanders kwamen? We bespreken het bij ons volgend overleg. Dat er opnieuw wat vertrouwen moet worden opgebouwd, staat vast”, besluit Piens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties