Interview Ariël Jacobs: "De houding van sommige coaches brengt ons voetbal schade aan"
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 6 reacties

Ariël Jacobs moet sinds kort toezien op het respect voor scheidsrechters in onze competitie

Ariël Jacobs: "De houding van sommige coaches brengt ons voetbal schade aan"
Foto: © photonews

De voormalige trainer van Anderlecht en Kopenhagen oefent twee nieuwe functies binnen de Pro League uit.

Sinds 1 januari maakt Ariël Jacobs deel uit van de Pro League-commissie die toeziet op het respect voor scheidsrechters. "Veel mensen zijn beginnen beseffen dat het gedrag van sommige trainers schade brengt aan ons voetbal", legt de ex-trainer van La Louvière uit.

"Zulke zaken worden streng bestraft in Engeland. Dat is iets waar we bij ons toch te licht over gaan. Daarnaast zijn er sinds het intreden van de VAR alleen maar discussies bijgekomen. Het emotionele aspect is tijdens de matchen erg sterk en erg aanwezig. De angst om te verliezen, de stress, de woede, etc. Dat verhit de gemoederen en dat neemt een trainer mee. We moeten voetbal in een zo positief mogelijk daglicht plaatsen en het goede voorbeeld geven aan jong en oud", voegt Jacobs daaraan toe.

Op voordragen de CEO van de Pro League werd hij dinsdag 15 januari door de Raad van Bestuur benoemd tot nieuw hoofd van de commissie 'Youth'.

Dit orgaan brengt de verantwoordelijken van de jeugdopleidingen van alle Belgische professionele clubs bij elkaar. "Pierre François contacteerde me om te weten of zoiets me interesseerde. In functie daarvan zal ik regelmatig samenkomen met de opleidingshoofden van de clubs binnen de Pro League. Voor mij is dat terugkeren naar iets dat me nauw een het hart ligt. Opleiding is essentieel voor ons voetbal en de betrekking is bovendien gerelateerd met één die ik ook in het buitenland uitoefen", besluit Jacobs.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties