STVV wil nieuw kunstgrasveld aanleggen en Genk moet mee betalen: "Clubs als Anderlecht en Eupen zouden dat beter ook doen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 14 reacties
STVV wil nieuw kunstgrasveld aanleggen en Genk moet mee betalen: "Clubs als Anderlecht en Eupen zouden dat beter ook doen"

Het kunstgras van Sint-Truiden leed schade onder de vuurpijlen van de Genk-supporters en STVV wil graag dat de Limburgse buren mee opdraaien voor de kosten.

“De schade is groot”, zegt Roland Duchâtelet, de eigenaar van het stadion van Sint-Truiden, bij Sporza. “Als we dat moeten herstellen, is dat een groot stuk en krijg je een verschil in structuur tussen het nieuwe en oude.”

Niet na elk bezoek van Genk een nieuwe mat leggen

“Daarom gaan we nu, samen met Genk, bekijken of we in mei niet best meteen een nieuwe mat leggen. Ik denk dat we daar wel een oplossing voor vinden. Dat gaat over een kost van zo'n 100.000 euro. We kunnen toch niet na elk bezoek van Genk een nieuwe mat leggen.”

De laatste maanden komt er ook enorm veel kritiek op het veld van Sint-Truiden. Het ziet bruin en verschillende ploegen hebben de slechte kwaliteit al aangekaart. “Dit veld bestaat uit kurk in plaats van synthetisch rubber. Daarom ziet het wat bruiner in plaats van groen.”

“Ons veld is 6 jaar fantastisch goed geweest. We hebben zelfs de prijs gehad voor het beste veld van België, maar na onderhoudsproblemen is het snel achteruit gegaan. Onze eigen fout, maar dat is intussen wel opgelost.”

En als er een nieuwe grasmat komt, wordt het opnieuw geen echt gras. “We blijven bij kunstgras. Eigenlijk zouden clubs als Anderlecht en Eupen dat ook beter doen. Technische ploegen halen daar voordeel uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties