Ex-speler Anderlecht ziet het donker in en ziet maar twee opties voor de toekomst

Ex-speler Anderlecht ziet het donker in en ziet maar twee opties voor de toekomst

De tijd dat Danny Boffin de flank van Anderlecht afraasde is al lang voorbij. De tijd dat Anderlecht zijn tegenstanders zoals toen makkelijk opzij zette eveneens. Voor de ex-winger van paars-wit is het duidelijk dat het héél moeilijk wordt om play-off 1 te halen.

Boffin ziet het erg donker in voor zijn voormalige ploeg. "Ik zie de toekomst niet rooskleurig in”, zegt hij in HBvL. “Wat ik zag tegen Standard, was ondermaats. Dit Anderlecht is defensief kwetsbaar en aanvallend erg beperkt. Ik zie onder Fred Rutten geen beterschap."

"Er zit niemand in de ploeg die de boel op sleeptouw kan nemen en het verschil kan maken met een actie. Als een 17-jarige je beste speler is, dan zegt dat genoeg. Ik vraag me af hoe het komt dat clubs als Standard en Genk wél spelers van het kaliber van Carcela, Mpoku en Pozuelo kunnen halen en Anderlecht niet."

Twee oplossingen

Boffin ziet maar twee oplossingen. "Of je haalt de grove borstel door de selectie en je investeert in spelers met kwaliteit. Maar dan moet je bereid zijn om de portefeuille open te trekken. Of je trekt er een aantal jaar voor uit om de eigen jeugd en talentvolle jongeren te laten doorgroeien, zoals ze bij KRC Genk gedaan hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties