"Waarom niet mikken op Europa League?" vs "Wachten tot het mathematisch zeker is"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
"Waarom niet mikken op Europa League?" vs "Wachten tot het mathematisch zeker is"
Foto: © photonews

Zulte Waregem pakte een deugddoende 6 op 6 tegen Sporting Lokeren en Cercle Brugge en lijkt daardoor gered. Rest de vraag: wat nu met de rest van het seizoen?

"We hebben een geweldige stap in de goede richting gezet", beseft kapitein Davy De fauw. "We hebben de kloof met de laatste plaats kunnen vergroten. We trekken nu met een positief gevoel naar Anderlecht en moeten daar ook proberen te gaan voor de overwinning."

Idrissa Sylla - die met zijn eerste doelpunt in zijn tweede periode bij Essevee voor de driepunter zorgde tegen Cercle Brugge, keek zelfs al richting play-off 2: "De Europa League? Waarom niet, via play-off 2 kan dat toch allemaal?"

Mathematisch nog niet zeker

Francky Dury van zijn kant wil de voetjes op de grond houden: "Lokeren heeft weliswaar klappen moeten incasseren, maar we moeten naar onszelf blijven kijken. We willen zo snel mogelijk mathematisch zeker zijn van het behoud. Het gevoel is al wat beter, maar we moeten blijven strijden. Er zijn nog 18 punten te verdienen."

Wie een blikje werpt op het programma van Sporting Lokeren (dat nog moet spelen tegen Antwerp, Standard, Genk én Anderlecht), beseft echter meteen dat het nog heel moeilijk wordt voor hen om 12 of meer punten te pakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties