Tom Van Hyfte zorgt voor dé ontlading en verrast: "Mijn mooiste doelpunt ooit? Nee, ik denk het niet"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen
| 3 reacties

Beauty tegen Union was niet de mooiste goal ooit van Tom Van Hyfte

Tom Van Hyfte zorgt voor dé ontlading en verrast: "Mijn mooiste doelpunt ooit? Nee, ik denk het niet"
Foto: © photonews

Tom Van Hyfte had met een beauty een groot aandeel in de 3-1 overwinning van Beerschot Wilrijk tegen Union SG. De ontlading was groot. Zo groot dat zelfs Mike Vanhamel mee kwam vieren.

Beerschot Wilrijk maakte een 0-1 achterstand nog helemaal goed tegen Union. "We kwamen 0-1 achter en er was zelfs een kans op de 0-2", aldus Van Hyfte. "En dan zie je hoe sterk we zijn. Al hadden we enkele keren een goede Vanhamel nodig om ons te redden. In de eerste helft probeerden we te veel te voetballen, dus dan moet je het op een andere manier doen. Voetballen was onmogelijk op dit veld."

"Maar we waren toch in staat om dat recht te trekken. Met dank aan Mike en alle invallers. We wisten dat we vandaag moesten winnen na de zege van KV Mechelen. Bovendien hebben we Union ook helemaal uitgeteld voor de tweede periodetitel. We zitten in de goede flow."

Niet zijn mooiste goal ooit

Het doelpunt van Van Hyfte was eentje om in te kaderen. "Mijn mooiste ooit? Nee, ik denk het niet", verrast Van Hyfte. "Het komt wel in de buurt, maar ik heb bij Roda ook twee mooie doelpunten gemaakt. Een omhaal en een doelpunt tegen NEC. Eén goal daarvan was het doelpunt van het behoud. Ik heb de goal zelfs nog niet teruggezien. Op het moment dat ik de bal nam, wist ik dat hij weg was."

De ontlading was groot bij Beerschot Wilrijk. "Niet alleen bij mij. Als je keeper naar de overkant komt gelopen, dan weet je hoe belangrijk dat doelpunt is", lacht de middenvelder. "Nog drie finales en hopelijk nog drie overwinningen."

De twee goals in loondienst bij Roda JC waren - niet dat we Tom niet geloofden - twee pareltjes. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties