Vanhamel uitblinker bij Beerschot Wilrijk: "Eén van de eerste keren dat ik naar de overkant loop als er een speler scoort"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen
| 8 reacties

Mike Vanhamel zag zijn ploeg op karakter winnen tegen Union

Vanhamel uitblinker bij Beerschot Wilrijk: "Eén van de eerste keren dat ik naar de overkant loop als er een speler scoort"
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk deed tegen Union wat het moest doen om in de running te blijven voor de tweede periodetitel. Al mocht het ook doelman Mike Vanhamel dankbaar zijn, die zijn ploeg van puntenverlies verijdelde.

"Het veld lag er heel slecht bij", deed Vanhamel zijn verhaal na de wedstrijd. "Voor een doelman is in de modder spelen wel eens fijn. Maar het kwam ons voetbal niet ten goede. Het is een felbevochten zege op karakter geworden."

Euforie

Zelden was de ontlading groter dan na 2-1 van Van Hyfte. "De euforie was er wel, ja", aldus de doelman. "Het is één van de eerste keren dat ik naar de overkant van het veld loop als een speler scoort. De goal was fantastisch. We staan opnieuw eerste. Het leeft ook echt in de groep."

Beerschot Wilrijk gaat gelijk aan kop met KV Mechelen in de tweede periode. Al hebben de Mannekes wel een beter doelpuntensaldo. Dat kan beslissend worden. "Het blijft spannend en het gaat nog zwaar worden. Druk? Die is er al van bij de eerste match in Tubeke. Groter kan die ook niet worden, want uiteindelijk waren er al doelstellingen voor de start van het seizoen."

In kwaliteiten geloven

Al merkt het sluitstuk toch één ding op. "Het grote verschil met het begin van de competitie is dat we in onze kwaliteiten geloven. We weten - zonder hautain te zijn - dat de kansen zullen komen. Die moeten we gewoon afwerken."

"Volgende week wacht er een moeilijke verplaatsing naar Lommel, een ploeg die ons al geklopt heeft. Daar moeten we de drie punten halen. Je kan en mag niet tevreden zijn met een gelijkspel", besluit Vanhamel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties