Didillon, eindelijk een gelukkig man en belangrijk met een wereldsave: "Nee, ik ben geen matchwinnaar"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen
| 8 reacties

Thomas Didillon liet alle lof over zijn wereldsave aan zich voorbijgaan

Didillon, eindelijk een gelukkig man en belangrijk met een wereldsave: "Nee, ik ben geen matchwinnaar"
Foto: © photonews

We nemen het woord wereldsave soms wel wat te lichtvaardig in de mond, maar de redding van Thomas Didillon op de kopbal van Owusu kan je onder geen enkele andere categorie plaatsen. Eentje van het grootste belang trouwens...

En toch wou Didillon geen eer opstrijken achteraf. "Ik de matchwinnaar? Nee, de jongens die voor de goal gezorgd hebben zijn de matchwinnaars. Ik heb gewoon mijn job gedaan. Ik zag die bal in een flits aankomen en het was een reflex", aldus het Franse sluitstuk van paars-wit.

Ok, dan doen wij het wel voor hem: dit was een save die de rest van het seizoen van Anderlecht kan bepalen. Met één punt was Anderlecht immers niet zoveel opgeschoten. Play-off 1 is ineens een heel eind dichterbij.

"Weet je waar ik blij mee ben?", vroeg Didillon ons. "Dat we al twee keer op rij de nul kunnen houden. Eindelijk staat er een defensieve organisatie. Daar kunnen we op verder bouwen. We beginnen een blok te vormen. Antwerp heeft ons niet al te veel in gevaar gebracht. Dat doet plezier!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties