Club Brugge moet Mechele na lang uitstel dan toch missen: "Maar een operatie is geen optie"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 16 reacties

Club Brugge zonder Brandon Mechele: "Een operatie is geen optie"

Club Brugge moet Mechele na lang uitstel dan toch missen: "Maar een operatie is geen optie"

Vanaken kan al eens een mindere dag hebben, Wesley had al eens een doelpuntendroogte, maar één man blijft een absolute constante bij Club Brugge: Brandon Mechele. Des te erger dat hij zaterdag niet kan aantreden tegen zijn ex-club STVV.

Mechele geraakt door een schouder- en spierblessure niet speelklaar voor Club-STVV en valt naast de selectie. Het is het einde van een reeks met 21 competitiematchen zonder zelfs maar één minuut te missen. 

"Het is superjammer", sprak trainer Ivan Leko op zijn voorbeschouwende persbabbel. "Iedereen weet hoe belangrijk Brandon is voor ons. Anderzijds is dit een kans voor de andere verdedigers."

Brandon Mechele speelt al twee maanden met last... Maar we hebben geen keuze

Straf dat het nog zo lang geduurd heeft. "Brandon geeft telkens meer dan 100% om te kunnen spelen, maar het is een moeilijk verhaal. Al sinds de match tegen Lokeren van twee maanden geleden heeft hij last. Ook op Anderlecht was het tijdens de opwarming al 50-50, maar hebben we toch het risico gepakt."

Nu dus niet... De vraag die automatisch komt: hoe moet het nu verder? "We hebben geen keuze", meent Leko. "Een operatie is gelijk aan drie maanden out. Dat is geen optie. Onze medische staf blijft heel hard werken om hem fit te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties