Cercle Brugge al sinds 16 december zonder zege: "Het herhaalt zich opnieuw"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 1 reacties
Cercle Brugge al sinds 16 december zonder zege: "Het herhaalt zich opnieuw"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Huizenhoge clichés zoals 'als je de kansen niet afmaakt, krijg je het deksel op de neus' waren zaterdagavond echt wel van toepassing voor Laurent Guyot en Cercle Brugge. Dankzij een gebrek aan efficiëntie ging de Vereniging met 2-1 onderuit in het Guldensporenstadion.

Cercle ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar een 0-2 of zelfs 0-3 tussenstand was niet overdreven geweest. In de laatste tien minuten van de match liep het nog fout na twee goals van Avenatti. En dus blijft Cercle - opnieuw - met lege handen achter. Jawel, opnieuw, want de laatste zege dateert van half december. Op 16 december stuurde het Anderlecht puntenloos huiswaarts (2-1, red.). 

'Meer verdiend'

"Natuurlijk is dit een ontgoocheling, want we hadden meer verdiend", vertelde coach Laurent Guyot na afloop. "We hebben heel wat kansen gekregen, maar we hebben ze niet afgemaakt. Het is niet de eerste keer dat we onze kansen niet afmaken."

De twee tegengoals kwamen bovendien ook te makkelijk tot stand. Guyot miste onder meer de ervaring van Taravel en Lambot, maar daar wilde hij zich niet achter verschuilen. "De goals die we tegenkrijgen kwamen er niet door jeugdzonden. We geven gewoon te makkelijk goals weg. Het herhaalt zich opnieuw. Frustrerend", vond de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties