Kortrijk-aanvaller niet met Bologna of Standard bezig: "Focus ligt alleen hier"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Kortrijk-aanvaller niet met Bologna of Standard bezig: "Focus ligt alleen hier"
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Met twee kopbalgoals in de laatste tien minuten trok Felipe Avenatti KV Kortrijk over de streep na een moeilijke derby tegen Cercle Brugge (2-1). Het zevende doelpunt inmiddels van de 1,96 meter grote kolos uit Montevideo.

Het zag er eerder benard uit voor KV Kortrijk in de West-Vlaamse derby tegen Cercle Brugge. Gelukkig was er de Uruguayaanse luchtmacht, genaamd Felipe Avenatti. "In de eerste helft speelden we vaak over de grond, maar dat werkte niet. Voor mij is het belangrijk om direct te spelen en die hoge ballen te krijgen", vertelde de aanvaller na zijn twee goals. 

"Het waren ook twee goede assists. In de eerste helft had ik ook een prima kans om te scoren, maar ik miste." Eén van die assists kwam op naam van invaller Chevalier te staan. "Teddy is belangrijk voor de ploeg. Hij maakte mee het verschil en gaf een prima assist. Wat ik zei toen ik hem knuffelde? Dat het een geweldige voorzet was", lachte Avenatti. "Een ideale bal, de perfecte voorzet."

Bologna

Avenatti wordt een jaartje gehuurd van het Italiaanse Bologna. "Ik weet niet of er iemand komt kijken, maar dat kan me ook weinig schelen", is hij duidelijk. Ook van Standard was er afgelopen winter interesse. "Mijn focus ligt hier. Ik wil zo veel mogelijk scoren om de ploeg te helpen. Dat is mijn job. Het was leuk om opnieuw te scoren, maar de overwinning, dat was het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties