Met het vergrootglas op elke linie, kampt KVO met een kwaliteitstekort?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 12 reacties
Met het vergrootglas op elke linie, kampt KVO met een kwaliteitstekort?
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Enkele dagen voor zijn ontslag dropte Gert Verheyen nog een bommetje door te zeggen dat hij het met dezelfde kern volgend jaar misschien niet zou halen in eerste klasse. Een openlijke aanval naar het bestuur, maar ook niet leuk voor de spelers om te horen. Maar had Verheyen gelijk?

Een snelle blik op de het spelerspersoneel van Oostende en je ziet niet meteen iemand waarvan je denkt: wauw. KVO mag eigenlijk nog blij zijn met de goeie start, anders was Lokeren misschien nu nog niet veroordeeld tot degradatie. Een reeks van tien matchen zonder zege en het feit dat 1-1 (tegen STVV) je beste resultaat is tegen een club uit de top 6, dat zijn eigenlijk meer statistieken voor een degradant.

Doelmannen

Verheyen gaf Ondoa en Dutoit in het seizoensbegin allebei drie matchen om hem te overtuigen van hun kwaliteiten. Dat kon geen van hen, waarna eerstgenoemde het plaatsje onder de lat kreeg. Op de eerste clean sheet was het overigens wachten tot speeldag 12 toen het 0-0 werd tegen… Lokeren.

Op speeldag 18 hield de kustploeg voor de tweede keer de nul, opnieuw tegen Lokeren en nog steeds met Ondoa in doel. Dat was tevens ook de laatste zege van KVO. Op tweede Kerstdag gaf Verheyen de voorkeur aan Dutoit en die presteerde zeker niet slecht. Hij heeft wel nog steeds geen clean sheet te pakken en eigenlijk is het al veelzeggend dat hij het grootste deel van het seizoen tweede keus is geweest.

Verdedigers

De beste verdediger van Oostende speelt misschien wel bij Eupen. Rocky Bushiri werd aan het begin van het seizoen uitgeleend en als de Panda’s bereid zijn om de afkoopsom van 500.000 euro te betalen is hij voorgoed weg.

De Oostendse defensie kleurt wel Belgisch. Faes moet nog veel leergeld betalen, Lombaerts kreeg pas halverwege het seizoen zijn kans en Capons grootste troef is dat hij op heel de rechterflank kan worden uitgespeeld.

Middenvelders

Canesin en Vandendriessche zijn spelers die elke ploeg uit de middenmoot wel kan gebruiken. Huurlingen Vanlerberghe, Coopman en Nkaka presteren veel te wisselvallig. Verheyen heeft wel geen beroep kunnen doen op Michiel Jonckheere. Die is nog maar net hersteld na meer dan een jaar blessureleed.

Aanvallers

De clubtopschutter van de kustboys is verkast naar China. Zivkovic deed de netten vijf keer trillen en scoorde daarmee een keer meer dan Boonen, Sakala en Guri. Die eerste twee hebben nog wel wat ruimte tot progressie en moeten dringend aan hun statistieken denken. Tot slot is er nog Tom De Sutter. Hij kwam KVO tijdens de winter versterken en zit na acht matchen aan drie rozen.

Zo kunnen we dus tot de conclusie komen dat Gert Verheyen wel een punt heeft wat betreft de kwaliteit van zijn groep. Toch moet hij ook in eigen boezem kijken, want hij bleef vasthouden aan zijn filosofie van in elke linie te willen voetballen en dat draaide tegen geen enkele topploeg goed uit. Gedeelde schuld dan maar?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties