Coach Thorup houdt vertrouwen in zijn spits: "Elke coach wil een aanvaller die vijftien goals maakt, maar ..."

Coach Thorup houdt vertrouwen in zijn spits: "Elke coach wil een aanvaller die vijftien goals maakt, maar ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Topschutter bij KAA Gent voorlopig dit seizoen? Jonathan David, met acht stuks. Daarna volgt met Dylan Bronn zelfs een verdediger. Neen, de spitsen scoorden niet aan de lopende band vooralsnog, Jess Thorup legt uit.

"Natuurlijk heeft elke trainer graag een spits die vijftien goals op een seizoen maakt", aldus Thorup op een persconferentie voorafgaand aan het duel tegen KV Oostende. "Maar dat zit er momenteel niet in."

Yaremchuk

Roman Yaremchuk krijgt ondertussen nog steeds zijn basisplaatsen van de coach, ook al scoorde de Oekraïner nog maar vijf keer in de competitie: "Goals, assists en werken als eerste verdediger zijn drie taken voor een spits. Hij scoort momenteel niet makkelijk, maar heeft wel kwaliteiten."

"Hij vecht steeds keihard en hij geeft de mensen rondom hem extra opties. Op die manier kan het gevaar bij ons van overal komen, Roman is een deel van het team. Daarom blijf ik hem ook vertrouwen geven. Ook onze psychologe praat momenteel veel met hem, we werken veel naar het offensieve toe op training. De goals zullen wel komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties