Matchwinnaar Kums ziet hemel opklaren na behalen play-off 1: "Dankzij Pär" en "We zijn sterk in het hoofd gebleven"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 17 reacties

Sven Kums bedankt Pär Zetterberg voor de tips

Matchwinnaar Kums ziet hemel opklaren na behalen play-off 1: "Dankzij Pär" en "We zijn sterk in het hoofd gebleven"
Foto: © photonews

Sta op voor de echte Sven Kums. Al weken is de middenvelder zijn niveau aan het stijgen en tegen Kortrijk etaleerde hij de grote vorm. "Ik voel me heel goed ja", knikte hij. Twee goals en daarmee zekerheid over play-off 1. Je kon ook bij de kapitein een loden gewicht van zijn schouders horen vallen.

Twee goals, waaronder alweer een vrije trap. En allemaal zijn ze bijna kopieën van elkaar. Moest Bruzesse dan niet geweten hebben waar Kums de bal ging trappen? "(lacht) Ik heb met hem bij Zulte Waregem gespeeld en toen trapte ik ze meestal in de hoek van de keeper. Misschien anticipeerde hij daarop...", knipoogde Kums.

Maar dat ze nu zo vlotjes binnengaan heeft nog een andere reden. "Ja, Pär Zetterberg. Hij was een echte specialist in zijn tijd en geeft me heel wat tips. Ik werk daar heel veel op met hem. Wat? Dat ga ik allemaal niet zeggen hé", schaterde hij.

Om maar te zeggen dat de lucht in het Astridpark ineens helemaal opklaarde. "We hadden er wel vertrouwen in, maar in het achterhoofd hou je toch steeds rekening met de mogelijkheid dat je het niet haalt."

"Ik denk wel dat we in ons hoofd sterk zijn gebleven, als je ons zwaar programma zag. We hebben er wel een goeie reeks in kunnen neerzetten. Nu die laatste match nog winnen en met vertrouwen de play-offs in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties