Kortrijk wint in extremis oefenpot van Franse eersteklasser

Simon Wauters

KV Kortrijk heeft donderdagnamiddag een oefenwedstrijd gewonnen van het Franse Lille. Na negentig minuten stond er 1-2 op het scorebord.

Na een makke eerste helft stond het nog 0-0, maar in de tweede helft voerden de bezoekers de druk op. Toch was het Lille dat als eerste scoorde. Remy tikte na 52 minuten de 1-0 tegen de netten.

Kortrijk was allesbehalve aangeslagen. Minder dan vijf minuten later werkte Golubovic een voorzet binnen. 1-1.

In een interessante slotfase met kansen langs beide kanten, waren het uiteindelijk de West-Vlamingen die de overwinning naar zich toe haalden. Ouali tikte kort voor tijd een voorzet van Prez binnen. 1-2.

Kortrijk begint volgende week in eigen huis aan play-off II tegen ploeg in vorm Moeskroen. Verder wachten hen in groep B nog duels met Union, Cercle Brugge, Zulte Waregem en Waasland-Beveren.

Kortrijk begon met: Pereira, Kumordzi, Rougeaux, Hines-Ike, Lepoint, Ivanof, Charisis, Ouali, Batsula, Ezekiel & Golubovic