Een onbegrepen visionair? Duchâtelet riep tien jaar geleden al om VAR en indicatieve tabel

Een onbegrepen visionair? Duchâtelet riep tien jaar geleden al om VAR en indicatieve tabel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roland Duchâtelet werd tien jaar geleden weggelachen toen hij het had over de invoering van een videoref. Of over een indicatieve tabel, of over een modern stadion in Sint-Truiden... Blijkbaar zat hij iets te vroeg in het voetbal.

Hij wou technologische hulpmiddelen voor de scheidsrechters en een tabel die vaste straffen vastlegde voor gele en rode kaarten... Toenertijd werd hij ermee uitgelachen. "Haha, een paar van die ideeën was ik al vergeten”, zegt hij in HBvL. “Maar je vergeet nog mijn oproep om de macht van de spelersmakelaars in te perken, een meldpunt voor het gokken, de BeNe-Liga, de promotie van het damesvoetbal…"

Duchâtelet had nog wel andere ideeën ook. "Ach, in het leven gebeurt het nu eenmaal dat je wordt uitgelachen. Neem de videoref. Ondertussen vinden we het belachelijk dat er in de Europa League geen VAR is. Ik ben altijd te vroeg, ook politiek was ik te vroeg. Ik verdedigde de tax shift avant la lettre.

"Wij denken dat arbeid de basis is van welvaart. Niet arbeid is de basis, wel de toegevoegde waarde. Soit, toen frustreerde het me enorm dat mijn ideeën niet werden opgepikt. Nu probeer ik dat te relativeren. De mens is heel traag van begrip, we zijn trage dieren. Wij hebben veel tijd nodig om mee te evolueren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties