Genk-voorzitter voor aanvang play-off I: "Zes ex-kampioenen, dus zijn er geen favorieten"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Croonen probeert de druk af te houden

Genk-voorzitter voor aanvang play-off I: "Zes ex-kampioenen, dus zijn er geen favorieten"
Foto: © photonews

Racing Genk begint zaterdagavond in eigen huis aan play-off I tegen Anderlecht. Genk-voorzitter Peter Croonen doet er alles aan om de druk af te houden.

“Het is al een erg mooi seizoen geweest. We hebben hard gewerkt voor de vier punten voorsprong”, vertelde Croonen aan sporza. “Het zullen heel spannende play-offs worden. ik verwacht niet dat er één ploeg bovenuit zal steken. In de zin kan onze voorsprong dus erg belangrijk zijn.”  

Het is niet onmogelijk om ons in te halen

"We spelen met zes ex-kampioenen. Dat is uitzonderlijk. Er zijn geen favorieten. Iedereen weet dat wij een club zijn waar de titel mag, maar niet per se moet. We zijn al heel tevreden met ons seizoen. Alles wat er bij komt, is bonus. De druk ligt eerder bij de klassieke grote clubs dan bij ons."

“Het is niet onmogelijk om ons in te halen. we moeten niet euforisch zijn na een zege of in de put zitten na een nederlaag”, aldus Croonen. “De titel is de kers op de taart en zou fantastisch zijn. Voor een club als Genk gebeurt dat één keer per tien jaar. Indien niet, dan moeten we zo hoog mogelijk eindigen."

Genk kende een moeilijk einde van de reguliere competitie. “Er is geen enkele ploeg die een heel seizoen top kan zijn. Als dat onze dip was, dan valt het nog heel goed mee. Die situatie met Pozuelo heeft zeker niet geholpen, maar daar zijn we door."

"We hebben heel hard gewerkt om onze voorsprong zo groot mogelijk te maken. Ik ben ervan overtuigd dat die bonus op het einde van de rit belangrijk zou kunnen zijn. Dan weet je niet welk punt je kampioen maakt, eentje van de reguliere competitie of de play-offs. We staan er goed voor. We moeten zorgen dat we het maximum eruit halen. Wat dat maximum is, zal moeten blijken”, besluit Croonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties