Bayern München ontsnapt na knotsgekke bekermatch tegen tweedeklasser

Simon Wauters

Bayern München heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de Duitse Beker. Dat ging echter een heel stuk moeilijker dan verwacht.

Bayern nam het in de kwartfinale in eigen huis op tegen tweedeklasser Heidenheim. Toen Leon Goretzka de thuisploeg al na twaalf minuten op voorsprong bracht, leek de ‘Rekordmeister’ op weg naar een eenvoudige avond. Maar dat werd het allerminst.

Eén minuut later kreeg Niklas Süle namelijk een rode kaart onder de neus geschoven voor een gevaarlijke tackle net buiten de zestien. Na 26 minuten bracht Robert Glatzel de bezoekers langszij en na 39 minuten zorgde Marc Schnatterer zelfs voor de 1-2 ruststand.

Bayern stelde orde op zaken via Thomas Müller (53’), Robert Lewandowski (56’) en Serge Gnabry (65’), maar nog waren de bezoekers niet uitgeteld.

Glatzel scoorde twee keer op drie minuten tijd en zorgde voor de 4-4 na 77 minuten. In minuut 84 schoot Lewandowski de thuisploeg van op de stip naar de 5-4 en de halve finale.

Eerder plaatsten Hamburg en RB Leipzig zich al voor de laatste vier. Schalke 04 en Werder Bremen strijden woensdagavond nog voor het laatste ticket.